петък, 14 декември 2012 г.

Люлеещи се столове и кресла

Люлеещият се стол е вид стол с две извити дървени части, прикрепени към края на краката - една от ляво и една от дясно. Този стол се допира до пода само в две точки, давайки възможност на седящия да се люлее напред-назад, като пренася тежестта си с тялото си или като леко се оттласква със своите стъпала.

Много хора намират люлеещите се столове успокояващи заради плавното им движение. Те са удобни и заради това, че когато човек седне, креслото автоматично се накланя назад, докато не уцели центъра на тежестта на седящия. От гледна точка на ергономията, това е изключително добро свойство, тъй като позата, в която тялото застава по този начин, е много релаксираща и удобна. Има различни видове люлеещи се столове - такива, при които люлеенето се осъществява чрез специален механизъм и други, при които люлеенето е следствие на двата извити дървени елемента при краката.


испански мебели, люлеещи столове, люлеещи кресла, луксозни мебели, интериорен дизайн, обзавеждане, мебели, хол, къща, Испания

Горе: люлеещ стол от испански производител, масивна дървесина; цветът на дървото и дамаската са по избор на клиента - разполагаме с много видове естествена кожа и мостри на висококачествените платове, с които производителят работи. 

люлеещ се фотьойл, люлеещо се кресло, мебели испания, луксозни мебели,



Горните  кресла също са люлеещи, но при тях люлеенето се осъществява чрез механизъм в основата на креслото, който позволява не само люлеене, но и въртене. Елементите на фотьойла могат да бъдат тапицирани по избор - например (както е на последната снимка) подлакътници и корпус в кожа, седалка и облегалка в плат, или обратното. Всеки елемент се описва подбробно на нашите испански партньори и резултатът е уникално кресло, направено по поръчка и изцяло по Ваше желание!

liuleeshto se kreslo, liuleesht stol, люлеещ стол,


Фотьойл с такъв механизъм предлагаме и в релакс вариант - при него основата се разгъва, за да осигури опора на краката, а облегалката пада леко назад - чрез лесното натискане на един бутон, креслото се превръща в шезлонг!


Предлагаме и люлеещи плетени столове от естествен ратан и бамбук - класически и модерни варианти. Цветът на дървото и дамаската отново е по избор на клиента, като предлагаме над 20 цвята финиш на ратана. Разполагаме и с широка гама ратанови мебели от всички видове, които можете да разгледате тук или на страницата ни във фейсбук.

За повече информация и цени, моля, не се колебайте да се свържете с нас!
За повече релакс кресла - моля вижте следващата ни публикация!

1 коментар:

  1. Последния модел с подложка за краката към самия фотьойл най-много ми допада що се отнася до комфорт и релакс! Вечер пред телевизора такъв стол е прекрасното средство за заспиване, даже може да замести леглото почти напълно;) Според мен всеки дом трябва да има поне един люлеещ се стол, най-малкото за уют!

    ОтговорИзтриване