петък, 14 декември 2012 г.

Люлеещи се столове и кресла

Люлеещият се стол е вид стол с две извити дървени части, прикрепени към края на краката - една от ляво и една от дясно. Този стол се допира до пода само в две точки, давайки възможност на седящия да се люлее напред-назад, като пренася тежестта си с тялото си или като леко се оттласква със своите стъпала.

Много хора намират люлеещите се столове успокояващи заради плавното им движение. Те са удобни и заради това, че когато човек седне, креслото автоматично се накланя назад, докато не уцели центъра на тежестта на седящия. От гледна точка на ергономията, това е изключително добро свойство, тъй като позата, в която тялото застава по този начин, е много релаксираща и удобна. Има различни видове люлеещи се столове - такива, при които люлеенето се осъществява чрез специален механизъм и други, при които люлеенето е следствие на двата извити дървени елемента при краката.


испански мебели, люлеещи столове, люлеещи кресла, луксозни мебели, интериорен дизайн, обзавеждане, мебели, хол, къща, Испания

Горе: люлеещ стол от испански производител, масивна дървесина; цветът на дървото и дамаската са по избор на клиента - разполагаме с много видове естествена кожа и мостри на висококачествените платове, с които производителят работи. 

люлеещ се фотьойл, люлеещо се кресло, мебели испания, луксозни мебели,



Горните  кресла също са люлеещи, но при тях люлеенето се осъществява чрез механизъм в основата на креслото, който позволява не само люлеене, но и въртене. Елементите на фотьойла могат да бъдат тапицирани по избор - например (както е на последната снимка) подлакътници и корпус в кожа, седалка и облегалка в плат, или обратното. Всеки елемент се описва подбробно на нашите испански партньори и резултатът е уникално кресло, направено по поръчка и изцяло по Ваше желание!

liuleeshto se kreslo, liuleesht stol, люлеещ стол,


Фотьойл с такъв механизъм предлагаме и в релакс вариант - при него основата се разгъва, за да осигури опора на краката, а облегалката пада леко назад - чрез лесното натискане на един бутон, креслото се превръща в шезлонг!


Предлагаме и люлеещи плетени столове от естествен ратан и бамбук - класически и модерни варианти. Цветът на дървото и дамаската отново е по избор на клиента, като предлагаме над 20 цвята финиш на ратана. Разполагаме и с широка гама ратанови мебели от всички видове, които можете да разгледате тук или на страницата ни във фейсбук.

За повече информация и цени, моля, не се колебайте да се свържете с нас!
За повече релакс кресла - моля вижте следващата ни публикация!

вторник, 4 декември 2012 г.

За традиционните испански мебели


Стилът на испанските мебели е поразителен в своя мащаб и внимание към детайла. Повлияна от стиловете и дизайна на другите европейски страни, испанската мебел е развила отличителен облик, разпознаваем в материалите, цветовете и използването на сложни дървообработващи техники като интарзия и инкрустация.

Забележка: Всички публикувани снимки са част от нашия богат мебелен каталог. При интерес, моля свържете се с нас за подробности!



стол, трапезария, индеко, indeco, indeko, луксозни мебели, класически мебели, обзавеждане
Отличителни черти


Две от най-характерните черти на типичната испанска мебел са мащаб и цвят. Краката на столовете са стабилни, но елегантни, а гърбовете на столовете обикновено са високи и широки. Капаците и вратите на шкафовете и скриновете са солидни. Цялостното впечатление, което испанските мебели оставят, е внушително.

Обикновено украсени с дърборезба, много мебели в испански стил са боядисани в ярки цветове, като златното е фаворит. Скриновете и шкафовете в частност, могат да бъдат боядисани в наситени цветове или покрити с кожа и декорирани с метални орнаменти. Много често е използвано ковано желязо като декорация.


Материали

Един от най-често използваните материли при испанските мебели е орехът. Неговият тъмен, наситен цвят кореспондира на подчертаната елегантност на тези мебели. Махагон, кестен, кедър и дъб също са често срещани при изработката на секционна мебел, трапезарии и спални.
Инкрустации от абанос, слонова кост и други екзотични материали са често срещани при плотове на маси, бюра и писалища. Испанската мебел обикновено е отлично изработена и много солидна.

История

По време на Ренесанса, испанските производители на мебели са повлияни не само от Мавритания, която е част от тяхната история още от 711г., но също и от италианския стил и дизайн. Дърворезбите стават по-сложни и по-чести, краката на столовете стават по-стройни и разнообразни като геометрия. Испанските мебели са повлияни и от английското лакирано обзавеждане - масите, в частност, започват да се лакират до блясък в ярко червено и златисто.
Но испанският стил, независимо от тези силни влияния, съумява да запази своята внушителна външност. Въпреки че краката на мебелите стават по-стройни в сравнение със Средновековието, Ренесансовите испански столове се гордеят със сложно орнаментирани царги и крака. Краката и подлакътниците са почти винаги резбовани, и този отличителен белег е все още видим в испанските мебели.


Indeco, трапезария, столове, маса, луксозни мебели, дизайнерски мебели, класически мебели



Типове

Шкафовете и раклите, от Средновековието до наши дни, винаги са били важна част от испанския интериор. Капакът може да е тапициран с кожа, чиито краища са подсигурени с декоративни метални капси.


бюро, писалище, класически мебели, луксозни мебели, InDeco, индеко, indeko
Друга важна част от всяка испанска къща е " vargueno " или иначе казано - писалището. В своята ранна форма, то представлява малка, лесно преносима мебел. Във вътрешността си тя има разделения за хартия, писма, мастило и писалка. По-късно, испанското писалище става по-широко разпространена част от обзавеждането и постоянен обитател на интериора. Този правоъгълнен шкаф-писалище е като стояща на крака кутия с падащ плот, който изпълнява функцията на работен плот и падайки, открива множество прегради и шкафчета във вътрешността.

"Papalera" е голям шкаф, предназначен за съхранението на всичко - от сребро и лични бижута до спално бельо и писма. Големи и с много орнаменти, този вид мебели разполагат с 6 до 8 чекмеджета, ограждащи среден обем за съхранение. Външността на този шкаф е обилно декорирана - може да присъстват цветни фигури, инкрустации и фина дърворезба. Дръжките на чекмеджетата са големи и иработени от метал. Дъното му е много ниско до пода крачетата му са или обли или крушовидни.

Значимост

Обзавеждането в испански стил се слави със своя блясък и ослепителна гама от цветове и текстури. То внушава стил, лукс, класа и вкус. Всяка една мебел, изработена от умел испански майстор, със сигурност ще прикове погледите към себе си и няма да остави никого безразличен.

Кои сме ние?

Добре дошли в нашия мебелен свят!

Мебелен салон InDeco ви приветства и кани да поседнете удобно при нас и да усетите атмосферата на първокласната испанска салонна мебел. Богатство на стилове, прецизност към детайлите, отлично качество на изпълнение, както и разнообразието на материали са само част от всичко, което можем да ви предложим. При нас можете да направите своята собствена селекция на мебели и аксесоари от водещи испански производители. За вдъхновението Ви ще допринесе както изисканата атмосфера на шоурума - прецизна комбинация между комфортни мебели, разкошен текстил и богата декорация, така и професионалните насоки на архитект Скарлет Зидарова и нейният екип. Салонът, създаден от нея, е ориентиран не само към по-взискателния вкус на клиентите и, но и към онези, които търсят просто щипка лукс, атмосфера и стил за своя дом. Самата тя предлага първокласни решения за вътрешна архитектура, обзавеждане, интериорен дизайн и декорация.

Малко факти:

• Архитект Скарлет Зидарова основава ателие за вътрешна архитектура и дизайн InDeco преди повече от 20 години, като от 2002 година представя и е директен вносител на продукцията от 35 реномирани испански фабрики.

• InDeco предлага комплексно обзавеждане за вашия дом, както и аксесоари към обзавеждането, оформящи акцентите в интериора.

• InDeco предлага също и цялостни интериорни решения, индивидуални проекти на отделни помещения, консултации, изпълнение „до ключ”.

•   Повече за нас можете да откриете на уеб страницата ни или във facebook


Очакваме Ви!